Megjelenések

Aoki Densetsu Shoot! Series

Cím: Aoki Densetsu Shoot!
Angol cím: Blue Legend Shoot!
Japán cím: 蒼き伝説 シュート!
Egyéb cím(ek): -
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 58
Szezon: 1993 - Ősz
Típus: TV
Besorolás: PG-13 - Teens 13 or older
Forrás: Manga
Értékelés: 10/7.46
Studió: [Toei Animation]
Producer: -
Kiadó: -
Műfaj: [Romance], [Sports]
Egyéb Műfaj: [Shounen]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [SárkányokTeaM]

Leírás:

Ezt az animét a Toei Animation készítette és összesen 58 epizódja van. Egyik különleges tulajdonsága, hogy a Shoot! Tsukasa Oshima manga alapján készült, amely megnyerte 1994-ben a Kodansha Manga Shonen díjat. Mivel a történet műfaja sport, és legfőképp a fociról szól, ezért lányoknak nem nagyon ajánlanám, viszont foci és sport anime rajongóknak azt mondhatom, hogy kötelező darab!

A történet Toshihiko "Toshi" Tanaka, egy fiatal fiú körül forog, aki éppen most kezd a Kakegawa Középiskolában. Mint a legtöbb évben, most is focizni fog, és a csapatuk hamarosan belép az All-Japan High School Championship-be. Toshi ugyanahhoz a futballklubhoz csatlakozik, mint a régóta, általa bálványozott Yoshiharu Kubo. Mikor Toshi két gyerekkori barátjával, Kenji Shiraishi és Kazuhiro Hiramatsu-val játszott az általános iskolában, akkor aranytriónak hívták őket, mert olyan jók voltak. Most viszont a középiskolában barátai már nem akarnak, vagy nem tudnak játszani, legalábbis úgy néz ki.

Hiramitsu apja miatt nem tud játszani, mert azt akarja, hogy tanuljon, és tiszteletreméltó férfivá váljon. Viszont Hiramitsu szembeszegül apjával és közli vele, hogy ő márpedig focizni akar a barátaival, és a foci iránt érzett szerelmét ő soha nem fogja tudni megérteni. Megtudhatjuk azt is, hogy Hiramitsu apja fiatalként szintén futballozott, majd megegyezik fiával, hogy csak akkor játszhat tovább, ha a jegyei nem fognak romlani. Shiraishi is végül úgy dönt, hogy játszani fog, így végül ő is újra tagja lesz az aranytriónak.

Elkezdődik a már régóta várt játék és küzdelem mindenki nagy örömére. És persze nem hagynak alább a „bekavaró” események sem, hiszen mindig fog történni valami, hogy ne váljon unalmassá a történet.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 5 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 8
Jellenlegi verzió: 6.1.6